Amsterdam Arena

 
ActivSport
CLASAMENTE
BILETUL ZILEI
PRONOSTICURI
AVANCRONICI
CLASAMENT
Romania
Clasament Romania Liga 1
CLASAMENT 2024
CLASAMENT FORMA
REZULTATE 2024
PROGRAM 2024
Cupa Romania
ALTE CLASAMENTE
Clasament Liga 2 - Seria  1 Liga 2 - Seria 1
Clasament Liga 2 - Seria 2 Liga 2 - Seria 2
Clasament LIGA 3 SERIA 1 LIGA 3 SERIA 1
Clasament LIGA 3 SERIA 2 LIGA 3 SERIA 2
Clasament LIGA 3 SERIA 3 LIGA 3 SERIA 3
Clasament LIGA 3 SERIA 4 LIGA 3 SERIA 4
Clasament LIGA 3 SERIA 5 LIGA 3 SERIA 5
FOTBAL
Jucatori fotbal JUCATORI
Antrenori ANTRENORI
Arbitri ARBITRI
Cluburi fotbal CLUBURI FOTBAL
Asociatii judetene  de fotbal ASOCIATII JUDETENE
Federatii fotbal Internationale FEDERATII FOTBAL
FORMULA 1
CUPA MONDIALA RUGBY
SPORT AGREMENT
BILETE LA MECIURI
VIDEO
CONTACT
1Dunărea Călărași3
2Astra Giurgiu3
3Hermannstadt3
4CFR Cluj1
5FC Botosani1
6CSU Craiova0
7Gaz Metan0
8FC Voluntari0
9CSMS Iasi0
10Dinamo0
11Concordia Chiajna0
12Sepsi0
13Viitorul0
14FCSB0
SONDAJ
Pronostic CFR- Malmo FF
1
X
2
 
PUBLICITATE
 AMSTERDAM ARENA
Nume : Amsterdam Arena

Descriere :
Amsterdam Arena

Amsterdam ArenA este unul dintre cele mai mari si mai moderne stadioane din Europa. Avand o capacitate de 51.628 de locuri la meciurile de fotbal, stadionul este casa clubului local, Ajax si gazduieste adesea si meciurile de acasa ale nationalei Olandei. Pana in 2007, fotbalul american, un sport mai putin popular in Europa isi avea si el locul pe acest stadion, care gazduia meciurile celor de la Amsterdam Admirals, echipa care evolua in NFL Europe, competitie desfiintata ulterior.

Inaugurat pe 14 August 1996 de Regina Beatrix, constructia stadionului a inceput in anul 1993 si a costat aproximativ 140 de milioane de euro. Initial, proiectul stadionului era destinat Jocurilor Olimpice din 1992, Amsterdam fiind unul dintre cele 6 orase care si-au depus candidatura pentru organizarea evenimentului, dar in Octombrie 1986, Comitetul Olimpic a desemnat Barcelona ca oras organizator, astfel incat planurile pentru noul stadion au fost abandonate.

In 1990 insa, la initiativa Stichting Amsterdam Sportstad (in traducere Fundatia pentru Sport a Orasului Amsterdam), a fost conceput un nou proiect, bazat insa pe proiectele anterioare. Noul stadion urma sa aiba o capacitate de 55 de mii de locuri, pista de ateltism si urma sa fie total acoperit. Ajax Amsterdam avea insa nevoie de un nou stadion, stadionul De Meer devenind neincapator pentru fanii lancierilor, asa ca proiectul a fost inca o data modificat, renuntandu-se la pista de atletism si introducandu-se un acoperis retractabil.

Dupa ce a fost finalizat, proiectul a primit in 1992 aprobarea autoritatilor locale, constructiile fiind demarate un an mai tarziu, pe 26 Noiembrie. Pentru a acoperi o parte din costul constructiilor, autoritatile au permis vizitarea stadionului cand acesta era inca in constructie, urmand ca el sa fie inchis publicului pe 1 iulie 1996.

Meciul inaugural dintre Ajax si AC Milan a fost precedat de un obicei mai putin obisnuit pentru un astfel de eveniment, specific doar Jocurilor Olimpice. 375 de alergatori au parcurs aproximativ 1400 de kilometrii prin toata Olanda, purtand o torta care avea sa ajunga in ziua inaugurarii pe Amsterdam Arena, purtata de Frank Rijkaard, fosta glorie a ambelor cluburi, dupa ce Johan Cruyff a fost primul alergator, pornind tot din Amsterdam, de la stadionul De Meer.

Desi nu are o acustica deosebita, Amsterdam Arena a fost de-a lungul timpului gazda unor concerte extraordinare. In 1996 si 1997, Michael Jackson a sustinut aici 5 concerte din cadrul turneului sau History, umpland de fiecare data stadionul pana la refuz. Madonna, Celine Dion, George Michael, Justin Timberlake sau legendarii Rolling Stones sunt doar cateva dintre celelalte nume mari care au concertat aici.

 


CONTUL MEU


INSCRIE-TE AICI
CONCURS
LIGA CAMPIONILOR
EUROPA LEAGUE
EURO 2016
CUPA MONDIALA
JOCURILE OLIMPICE
OFERTE TURISM
NEWSLETTER
Fiti la curent cu ultimele informatii de pe site, inscriindu-va pentru newsletter.
RECOMANDA SITE
REZULTATE ETAPA 1
CFR ClujFC Botosani
11
Astra GiurgiuFCSB
10
HermannstadtSepsi
10
ViitorulDunărea Călărași
01
DIVERTISMENT
Linkuri
EnterClick