STEAUA BUCURESTI

 
ActivSport
FOOTBALL TABLES
BET OF THE DAY
PREDICTIONS
PREVIEWS
TABLE
Romania
Clasament Romania Liga 1
TABLE 2018 - 2019
FORM TABLE
RESULTS 2018 - 2019
FIXTURES 2018 - 2019
ROMANIA CUP
OTHER TABLES
Table Liga 2 - Seria  1 Liga 2 - Seria 1
Table Liga 2 - Seria 2 Liga 2 - Seria 2
Table LIGA 3 SERIA 1 LIGA 3 SERIA 1
Table LIGA 3 SERIA 2 LIGA 3 SERIA 2
Table LIGA 3 SERIA 3 LIGA 3 SERIA 3
Table LIGA 3 SERIA 4 LIGA 3 SERIA 4
Table LIGA 3 SERIA 5 LIGA 3 SERIA 5
FOOTBALL
PLAYERS PLAYERS
COACHES COACHES
REFEREES REFEREES
FOOTBALL CLUBS FOOTBALL CLUBS
COUNTY ASSOCIATIONS COUNTY ASSOCIATIONS
FOOTBALL FEDERATION FOOTBALL FEDERATION
FORMULA 1
RUGBY WORLD CUP
SPORT LEISURE
FOOTBALL TICKETS
VIDEO
CONTACT
1Dunărea Călărași3
2Astra Giurgiu3
3Hermannstadt3
4CFR Cluj1
5FC Botosani1
6CSU Craiova0
7Gaz Metan0
8FC Voluntari0
9CSMS Iasi0
10Dinamo0
11Concordia Chiajna0
12Sepsi0
13Viitorul0
14FCSB0
SURVEY
Pronostic CFR- Malmo FF
1
X
2
 
ADVERTISING
Avis Travel
 STEAUA BUCURESTI
Name : STEAUA BUCURESTI

Description :

Nume complet: SC Fotbal Club Steaua SA
Data fondarii: 7 iunie 1947
Culori: rosu - albastru        
Stadion: Ghencea
Capacitate: 27.577 locuri
Campionat: Liga I
Finantator:  George Becali
Presedinte: Valeriu Argaseala
Antrenor:  Rony Levy 
Site web: www.steauafc.com

Clubul de fotbal Steaua Bucuresti (numele complet: SC Fotbal Club Steaua SA) este un club de fotbal din România. A câstigat cele mai multe campionate si cupe ale României, si a fost prima echipa din estul Europei si singura din România care a câstigat Cupa Campionilor Europeni.

Fondat pe 7 iunie 1947 ca ASA Bucuresti(Asociatia Sportiva a Armatei Bucuresti), clubul si-a schimbat de mai multe ori numele, pâna la stabilirea numelui „Steauaîn 1961.

Din punct de vedere istoric, Steaua este cunoscut ca si clubul sportiv al Armatei Române. Cu toate acestea, departamentul de fotbal s-a separat de clubul sportiv în 1998. Din acel moment, singurele legaturi ale clubului de fotbal cu Armata sunt traditia istorica si stadionul Ghencea, care înca este proprietatea Ministerului Apararii Nationale.

Palmares

Cupa Campionilor Europeni: 1
1985-86 - 7 mai 1986 - Steaua Bucuresti vs. FC Barcelona - 2-0 - Stadionul Ramón Sánchez Pizjuán , Sevilla
Finalista Cupei Campionilor Europeni: 1
1988-89 - AC Milan vs. Steaua Bucuresti - 4-0 - Stadionul Camp Nou, Barcelona
Semifinalista Cupei Campionilor Europeni: 1
1986-87 - Steaua Bucuresti vs. S.L. Benfica - 0-0, 0-2
Semifinalista Cupei UEFA:1
2005-06 - Steaua Bucuresti vs. Middlesbrough - 1-0, 2-4
Supercupa Europei: 1
1986 - Steaua Bucuresti vs. Dinamo Kiev - 1-0 - Stadionul Stade Louis II, Monaco
Finalista Cupei Intercontinentale: 1
1985/1986 - Steaua Bucuresti vs. River Plate - 0-1 - Stadionul National Stadium, Tokyo
 Liga 1: 23
1951, 1952, 1953, 1956, 1959-60, 1960-61, 1967-68, 1975-76, 1977-78, 1984-85, 1985-86, 1986-87, 1987-88, 1988-89, 1992-93,1993-94, 1994-95, 1995-96, 1996-97, 1997-98, 2000-01, 2004-05, 2005-06
Cupa României: 20
1948–49, 1950, 1951, 1952, 1955, 1961–62, 1965–66, 1966–67, 1968–69, 1969–70, 1970–71, 1975–76, 1978–79, 1984–85, 1986–87, 1987–88, 1988–89, 1991–92, 1995–96, 1996–97, 1998–99
Supercupa României: 5
1993/1994; 1994/1995; 1997/1998; 2000/2001; 2005/2006

Lotul actual de jucatori (2009-2010)

Nr.  Pozitie Jucator
1  P        Ciprian Tatarusanu
2  F        Stelios Parpas
3  F        Ifeanyi Emeghara
4  F        Pawe Golañski
5  F        Jivko Jelev
7  M        János Székely
8  M        Ovidiu Petre
9  A        Pantelis Kapetanos
10  M        Cristian Tanase
11  A        Arman Karamyan
12  P        Ciprian Tatarusanu
14  M        Juan Carlos Toja
15  F        Alexandru Tudose
16  M        Banel Nicolita
17  F        Eugen Baciu
18  F        Petre Marin 
19  M        Andrei Ionescu
22  M        Mihaita Plesan
24  A        Romeo Surdu
26  M        Eric Bicfalvi
28  A        Bogdan Stancu
33  P        Cezar Lungu
77  M        Artavazd Karamyan
-  A        Pepe Moreno
 

 

 


CHAMPIONS LEAGUE
EUROPA LEAGUE
EURO 2012
WORLD CUP
TOURISM OFFERS
NEWSLETTER
Stay updated with the latest information on the site, signing up for newsletter
RECOMMEND SITE
STAGE 1 RESULTS
CFR ClujFC Botosani
11
Astra GiurgiuFCSB
10
HermannstadtSepsi
10
ViitorulDunărea Călărași
01
ENTERTAINMENT
Copyright @ ActivSport.ro 2012 Website optimized for resolution 1024x768 Developed by NetDesigner.ro
Links
EnterClick