„Marakana” din Belgrad

 
ActivSport
CLASAMENTE
BILETUL ZILEI
PRONOSTICURI
AVANCRONICI
CLASAMENT
Romania
Clasament Romania Liga 1
CLASAMENT 2021
CLASAMENT FORMA
REZULTATE 2021
PROGRAM 2021
Cupa Romania
ALTE CLASAMENTE
Clasament Liga 2 - Seria  1 Liga 2 - Seria 1
Clasament Liga 2 - Seria 2 Liga 2 - Seria 2
Clasament LIGA 3 SERIA 1 LIGA 3 SERIA 1
Clasament LIGA 3 SERIA 2 LIGA 3 SERIA 2
Clasament LIGA 3 SERIA 3 LIGA 3 SERIA 3
Clasament LIGA 3 SERIA 4 LIGA 3 SERIA 4
Clasament LIGA 3 SERIA 5 LIGA 3 SERIA 5
FOTBAL
Jucatori fotbal JUCATORI
Antrenori ANTRENORI
Arbitri ARBITRI
Cluburi fotbal CLUBURI FOTBAL
Asociatii judetene  de fotbal ASOCIATII JUDETENE
Federatii fotbal Internationale FEDERATII FOTBAL
FORMULA 1
CUPA MONDIALA RUGBY
SPORT AGREMENT
BILETE LA MECIURI
VIDEO
CONTACT
1Dunărea Călăraşi3
2Astra Giurgiu3
3Hermannstadt3
4CFR Cluj1
5FC Botosani1
6CSU Craiova0
7Gaz Metan0
8FC Voluntari0
9CSMS Iasi0
10Dinamo0
11Concordia Chiajna0
12Sepsi0
13Viitorul0
14FCSB0
SONDAJ
Pronostic CFR- Malmo FF
1
X
2
 
PUBLICITATE
 „MARAKANA” DIN BELGRAD
Nume : „Marakana” din Belgrad

Descriere :
„Marakana” din Belgrad

Stadionul „Crvena Zvezda”, sau „Marakana” din Belgrad, cum le place sârbilor să-l numească, este cel mai mare stadion din țara vecină, cu o capacitate de 55.000 de locuri, gazda legendarei Stele Roșii

Printre cele mai cunoscute nume din estul europei, cu un palmares impresionant și cu niște suporteri fanatici, Steaua Roșie Belgrad este echipa de referință a vecinilor noștri de la sud-vest. Bineînțeles, cea mai titrată echipă a Serbiei evoluează pe cel mai mare stadion al acestei țări, care are în prezent capacitatea de 55.000 de locuri, însă recordul de spectatori al arenei supranumită „Marakana”, datorită asemănărilor cu celebrul stadion Brazilia, este de aproape 110.000.

Stadionul Stelei Roșii a fost inaugurat pe 1 septembrie 1963, după aproape trei ani de lucrări, chiar pe locul fostului stadion al echipei, inaugurat în 1927 și demolat în 1960.

La meciul de inaugurare, din prima etapă a Ligii Iugoslave, Steaua Roșie a întâlnit formația croată HNK Rijeka. 55.000 de spectatori au asistat la acel meci, dar primul care a luat loc în tribunele arenei a fost Laza Petrović. Povestea spune că Laza, un țăran din apropierea Belgradului, a venit de la primele ore ale dimineții și a așteptat până seara începutul meciului, între timp luând și prânzul chiar pe stadion, în timp ce aștepta cu răbdare apariția fotbaliștilor.

110.000 de spectatori pe Marakana

Pe 23 aprilie 1975, Steaua Roșie a întâlnit formația maghiară Ferencváros, în prima manșă a semifinalelor Cupei Cupelor. Oficial, au fost 96.000 de plătitori de bilete, însă numărul real al spectatorilor a fost peste 110.000, depășind capacitatea maximă a stadionului! Scorul a fost 2-2, iar maghiarii au fost cei care s-au bucurat după meciul retur.

Un al meci celebru găzduit de „Marakana” din Belgrad a fost semifinala Cupei Campionilor dintre Steaua Roșie și Bayern München, din 1991. Învinși acasă cu 2-1, nemții au forțat calificarea la Belgrad, însă puternica formație sârbă, la care evoluat atunci și românul Miodrag Belodedici, a reușit să meargă mai departe (nemții au condus cu 2-1, dar sârbii au marcat golul calificării pe final de meci, evitând prelungirile). În acel sezon, Zvezda a devenit campioana Europei!

Trecut și prezent

După mai multe modernizări, plus montarea scaunelor pe întreg stadionul, Marakana a ajuns la o capacitate de 55.000 de spectatori. În 2008, gazonul a fost schimbat, fiind, în prezent, la cele mai înalte standarde. Stadionul poate găzdui meciuri din UEFA Champions League.

Suporterii își pot cumpăra suveniruri cu Zvezda de la magazinul din incinta stadionului...

Rivalitatea dintre Steaua Roșie și Partizan este prezentă și aici. Cele două stadioane se află la o distanță de câteva minute, dar sunt despărțite de o rivalitate istorică. Cei de la Partizan și-au poreclit stadionul „Templul fotbalului”, deși numele cel mai folosit este „Stadionul Armatei Iugoslave”, iar cel oficial „Stadion Partizana”. Rivalii Stelei Roșii au anunțat că își vor reconstrui stadionul, care va fi cel mai modern din Serbia.

 


CONTUL MEU


INSCRIE-TE AICI
CONCURS
LIGA CAMPIONILOR
EUROPA LEAGUE
EURO 2016
CUPA MONDIALA
JOCURILE OLIMPICE
OFERTE TURISM
NEWSLETTER
Fiti la curent cu ultimele informatii de pe site, inscriindu-va pentru newsletter.
RECOMANDA SITE
REZULTATE ETAPA 1
CFR ClujFC Botosani
11
Astra GiurgiuFCSB
10
HermannstadtSepsi
10
ViitorulDunărea Călăraşi
01
DIVERTISMENT
Linkuri
EnterClick